sobota 29. prosince 2018

Výstava Retro zima za socíku v Tančícím domě



Retro zima za socíku,  to je výstava, která se aktuálně koná v Tančícím domě v Praze. Navazuje na úspěšnou výstavu Retro výstavu, která se tu uskutečnila před dvěma lety. Tentokrát je zaměření jasné - vše se točí jednak kolem vánoc a dárků  a jednak kolem zimy vůbec (oblečení, sport apod). Výstava není moc rozsáhlá - přízemí, mezanin a první suterén. I když jsem poctivě četla všechny popisky a plakáty, zvládla jsem celou výstavu asi za 3/4 hodiny.

Dost exponátů mi přišlo zrecyklovaných z té minulé výstavy (hlavně vybavení domácností a oblečení). Tentokrát se nekonaly oblíbené televizní reklamy, sice tu nějaké promítání bylo, ale v době mé návštěvy se věnovalo dost nudné výrobě loutek. V posledním sále pak byla audiostopa v podobě reportáže z předvánočních front, kdy se čekalo na stromeček, na mandarinky apod.  Zaujala mě sbírka vánočních papírů, vstupní text od Petra Stančíka a masážní strojek, který máme pořád doma:)



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

1 komentář:

  1. Červenou karkulku, malý kočárek, nádobíčko, zlatý talíře...to všechno se mi vybavilo z dětství! I ty vánoční papíry:-).

    OdpovědětVymazat