sobota 9. září 2017

Blogerská merenda Albatrosu

Škoda, že před 25 lety nebyli knižní blogeři, to bych si tu blogerskou merendu AlbatrosMedia panečku užila:-) Ale po dvou burčácích je i setkání s o generaci mladšími brylatymi holkami osvěžujíci:-)


Nakladatelství AlbatrosMédia, se kterými tak trochu spolupracuji, začalo letos na jaře pořádat srazy pro své blogery. Představí na nich novinky z knižní produkce, které se chystají, nabídne nějaké novinky na recenzi, vymyslí zábavu, zajistí občerstvení:-) Prostě tip, jak strávit příjemné odpoledne. A právě za tímto účelem jsem dnes vyrazila na Žižkov, do kavárny VinCaffé



Wendy a Ola nás nejprve seznámily s připravovanými knižními novinkami. Musím uznat, že pár titulů mě zaujalo, tak si asi budu muset napsat Ježíškovi (anebo Ole:-).

Určitě mě nemine nový Jo Nesbo pro děti. Zachrání doktor Proktor Vánoce? Četla jsem předchozí díly a jsou nádherné a zábavné. Kniha ZLÍN vydává 4.12.2017.


Tradičně vtipný bude určitě i nový cestopis prince Ládíka - tentokrát se Ladislav Zibura vypravil na Kavkaz: Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii. Fotka je, přiznávám, ukradená z Ládíkova FB.... Vydává Bizbooks v prosinci 2017.


(Asi si budu muset pořídit i ten první díl....)



Krásná bude asi kniha, která se snaží přiblížit umění dětem (a mně): Van Goghova hvězdná noc od Michaela Birda. Vydává CPress 6.11.2017.



Thriller s divnou hlavní hrdinkou - kde jsem to už jen četla? No každopádně doporučuje i Stephen King, tak si Ženu v okně, prvotinu A.J.Finna, asi pořídím i já. Vyjde 12.10.2017 v nakladatelství Motto. Obálka se zatím připravuje...

Asi si přečtu i detektivku z pro mě exotického Japonska Modrá světla Jokohamy od Nicolase Obregóna. Hlavním důvodem ale bude asi ta stará trempská píseň o Japonečce malé:-) Vychází začátkem října v Knize ZLIN.


Mezi zajímavé knihy asi bude patřit i nejlepší britská dětská kniha roku 2017 Dívka z inkoustu a hvězd od Kiran M. Hargrave, kterou vydává Fragment začátkem listopadu. Obálka je rozhodně vydařená.



Poslední knihou, kterou si možná přečtu, i když tady už tedy dost váhám, je Má Lady Jane - komický, fantaskní, romantický, (ne úplně) pravdivý příběh Lady Jane Greyové. Tudorovci se prý potkávají s Monty Pythony. Bláznivé a vtipné. O královně, jejíž muž se na noc proměňuje v koně... No, neberte to. Olga to ale fakt moc chválila:-)



Po představení knižních tipů přišel na řadu Martin Bečan, autor nové knihy s názvem Kaziměsti. To bude rozhodně taky trochu divná knížka, údajně debut spojující magický realismus, městskou fantasy a new weird, ať už to znamená cokoliv. No, dostali jsme všichni přítomní jako dárek, přečtu, povím...



A pak už se jen jedlo, pilo, povídalo a rozdávali se další knížky (odnesla jsem si Purity a Rok ve Svatojánu  - nějak jsem si v těch young adults knihách nemohla vybrat). Jo, ještě jsme dostali karty ze série Divotvůrce, kterou ovšem číst asi nebudu...




Pár ilustračních fotek (omluva, ale jídlo ani pití nefotím:)






Organizátorky vypadaly po skončení takhle (z Olgy FB).



Díky za příjemnou literární akci:-)






2 komentáře: