pondělí 12. října 2015

Jo Nesbo: Syn

Kdo může pomstít otce? Přece syn!

Jo Nesbø se vrací ve vrcholné formě. Na knižní pulty přichází jeho román Syn, který je mnohem zábavnější, než série s detektivek s vyšetřovatelem Harry Holem.


Sonny je chlápek, kterého byste chtěli mít doma. Citlivý, hodný, zdvořilý, spravedlivý. Vraždí sice ve velkém, no ale vždyť víte, nikdo není dokonalý. Prostě antihrdina typu Dexter. Původně se chtěl stát po otcově vzoru policistou, jenže otec se v dopise na rozloučenou přiznal k braní úplatků a k spolupráci s podsvětím. Sonnymu se po otcově sebevraždě zhroutil svět, začal fetovat a skončil ve vězení, kde si výměnou za pravidelný přísun drog odpykával tresty jiných. Pro spoluvězně se stal navíc i zpovědní vrbou. Po letech ale mladý muž zjistí, že otec byl zavražděn, a tak se rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou. Využít ve vězení nabytých informací a pěkně najít a potrestat jednoho viníka po druhém. Zastavit se ho snaží bývalý otcův přítel, vrchní komisař  Šimon Kéfas, s novou kolegyní Kari. Vyjde skutečná pravda o levákovi v řadách policie najevo? Pomstí syn svého otce?

  

Více si přečtěte na stránkách Neoluxoru, kterému děkuji za recenzní text.

Hodnocení: 100 %




Jo Nesbo: Syn
  • Nakladatel: KNIHA ZLÍN
  • ISBN: 978-80-7473-357-4, EAN: 9788074733574
  • Originál: Sonnen
  • Překlad: Krištůfková, Kateřina
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 500 stran, 13,5 × 20,7 cm, česky
  • Rok vydání: 2015 (1. vydání)

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Máme ze Syna stejné pocity a ještě jsem zjistila co jsem všechno taky chtěla zmínit ve své recenzi a zapomněla jsem na to. Ale co, byla by to nuda, kdyby byly všechny recenze stejné. No ne? :D

    OdpovědětVymazat