pátek 23. března 2018

Divadlo v Celetne - spolek Kašpar: Terminus

Divadlo v Celetne - spolek Kašpar: Terminus

Oficiální anotace:
Drsná hra se specifickým jazykem, která je přes vážné téma plná osobitého humoru, naděje, očekávání a smíření. Prolínající se monology tří lidí ze současného Dublinu, kteří líčí události jedné noci, během níž došlo i na jejich životní touhy i zklamání. Zpočátku realistickými příběhy postupně začínají prostupovat démoni a andělé...



Po delší době hodnocení plné superlativů. Současná veršovaná (!) hra (výborná práce překladatelky Ester Žantovské), tři monology z Dublinu. Rozjíždí se to jako běžný příběh, pak ale nastoupí magický realismus a je to jízda. Neskutečně tempo, celé dvě hodiny si nevydechne divák ani herci. Ti jsou naprosto úžasní - dostala mě Barbara Lukešová, překvapil Ladislav Hampl i Tereza Rumlová. Minimalistická scéna jen s točnou uprostřed. Vulgarismy, ale ty jsem téměř nevnímala. Už to dávají skoro 5 let a já to vůbec netušila! Doporučuju velmi.





Hodnocení: 100%


Mark O´Rowe: Terminus

Premiéra: 3.10.2013. Překlad: Ester Žantovská. Dramaturgie: Lenka Bočková. Scéna: Lukáš Kuchinka. Kostýmy: Jana Jurčová. Režie: Marek Němec.
 
hrají: Barbara Lukešová, Tereza Rumlová, Ladislav Hampl

Žádné komentáře:

Okomentovat