úterý 31. prosince 2019

Michael Rittstein: Ve vlnách

Tak nějak jsem tušila, že mě Michael Rittstein do nějaké extra pozitivní nálady nepřivede, ale ve spojení s frontou na Hrad a počtem turistů je to fakt uff na druhou... Ale výstava dobrá. 

Jízdárna Pražského hradu, 2. 11. 2019 - 5. 1. 2020




Výstava k 70. narozeninám umělce


Michael Rittstein je bytostným pozorovatelem, který své postřehy zaznamenává v tisícovkách kreseb. Všechny zážitky, i ty zdánlivě všední, se mohou stát podnětem pro vznik lokálních historek v jeho obrazech. Pokud není na cestách, pracuje denně v ateliéru - v létě maluje v rodovém stavení na Šumavě, v zimě pak v paneláku na pražském sídlišti. Nevlastní automobil, rád se pohybuje v lidské společnosti. Zdroji jeho inspirace jsou prostředí hromadné dopravy, koupališť, venkovských hospod i lidských příbytků. Do jeho děl vstupují klid venkova i atmosféra pulzující metropole. Jeho expresivní malířské záznamy vyhrocené groteskní nadsázkou až na hranici absurdity v sobě skrývají postřehy o komplikovanosti mezilidských vztahů. (Petr Mach)

70 děl k sedmdesátinám autora představuje různá období (vlny) jeho práce. Výstava zahrnuje též velkou kolekci kreseb z posledního půlstoletí.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat