úterý 4. června 2019

Vila Štvanice: CampQ

Víte, co znamená imerzivní divadlo? Divadlo, kde se celý příběh odehrává ve velkém prostoru, na několika místech najednou, a kde se divák volně pohybuje a veškeré děje se odehrávají všude kolem. Sám si může vybrat, na co se bude dívat, zda se zapojí aktivněji nebo bude jen v roli pozorovatele. No a jedno velké imerzivní představení se v rámci Pražskeho quadrienale děje na Štvanici: CAMPQ. Má podobu adaptačního tábora pro mimozemšťany:-) Hlavním cílem projektu je připravit mimozemské přistěhovalce na úspěšný integrační proces a seznámit je se základy evropské kultury. Klepete si na čelo? A to jsem vam jeste neprozradila, jak je to představeni dlouhé! Pět a čtvrt hodiny! Včera/dnes (dohromady!) jsem byla na generálce a jsem plná dojmů. Jste-li blázen jako já, vyražte, budou to hrát jenom 3x.

Za mě 95%

    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Claudia Cedó, Joan Yago, 
Marie Nováková, David Košťák, Martina Schlegelová, Marie Špalová
CAMPQ
Premiéra: 6.6.2019. Překlad: Romana Redlová, Cyril Navrátil. Dramaturgie: Marie Špalová, David Košťák, Marie Nováková. Výprava: Petr Jakšík, Aneta Grňáková, Anna Hrušková, Pavla Kamanová, Ivana Kanhäuserová, Kamila Polívková, Antonín Šilar, Ján Tereba, Jana Špalová, Jitka Pospíšilová. Hudba: Ivan Acher. Pohybová spolupráce: Martin Talaga. Režie: Ivo Kristián Kubák, Martina Schlegelová, Petr Hašek, Tomáš Loužný.
Sedmi hodinová imerzivní inscenace Divadla Letí a Jihočeského divadla České Budějovice uvedená 3x v Praze na Ostrově Štvanice v červnu 2019 a 2x na náplavce v Českých Budějovicích v září 2019.
Poslední uvedení: září 2019.

Jiří Böhm, Pavel Oubram, Tomáš Kobr, Kateřina Císařová, Vít Piskala, Petr Šmíd, Vojtěch Vodochodský, Dan Kranich, Eliška Boušková, Barbora Šupová, Zoja Oubramová, Věra Hlaváčková, Kamila Janovičová, Anežka Hessová, Milada Vyhnálková, Daniela Šišková, Eva Burešová, Teresa Branna, František Hnilička, Jan Kaštovský, Marián Chalány, Martin Bohadlo, Martin Holzknecht, Terezie Jelínková, Tereza Nádvorníková, Vjačeslav Zubkov, Denisa Posekaná, Václav Švarc, Tomáš Drápela, Nataša Mikulová, Richard Fiala, Natália Drabiščáková, Hynek Chmelař, Jakub Gottwald, Lucie Valenová, Petr Hubík...

Unikátní imerzivní inscenace Camp Q je jeden z mnoha táborů, v němž své útočiště našli příchozí z jiných planet: tajemné Fénické ženy, přeživší civilizace technicky pokročilých Zeyris a zvířecích Attas, jež i na planetě Zemi nepřestávají uctívat svoji královnu. Mají právo na místo mezi námi? Je jejich integrace v našich možnostech? Na tyto otázky bude mít divák možnost hledat odpovědi během téměř osmihodinové návštěvy dne otevřených dveří unikátního adaptačního tábora...

Žádné komentáře:

Okomentovat